Controller vacatures
Michael van der Ende

Iedereen wil sneller en beter geïnformeerd worden, hier ligt onze toegevoegde waarde

Interview met Michael van der Ende - Manager Reporting MN

‘Klanten, toezichthouders en interne collega’s weten ons meer en meer te vinden voor informatie over de beleggingsposities. Of dit nu reguliere verzoeken zijn of naar aanleiding van een acuut nieuwsfeit zoals de Brexit. Als Reporting team kunnen we onze toegevoegde waarde steeds meer laten zien. In ons dagelijkse werk streven we er naar om aan die verzoeken efficiënter, sneller en kwalitatief beter te voldoen. Dit is naast een enorme uitdaging, ook zeer energie gevend.

Michael van der Ende geeft leiding aan het team Reporting binnen MN Vermogensbeheer. Als financial werkte hij al jaren in de bancaire wereld en greep 9 jaar geleden de kans om zich bij MN als mens en professional verder te ontwikkelen. ‘Daar heb ik tot de dag van vandaag geen spijt van. Ik groei nog iedere dag in mijn rol als manager en wordt daarin door het bedrijf ondersteund door o.a. personal coaching en het volgen van allerlei leiderschapstrainingen. Tevens spreekt de maatschappelijke impact van MN en de dynamische wereld van Vermogensbeheer, waar MN in opereert, mij erg aan.

Business Intelligence
‘Klanten, toezichthouders en het management eisen steeds sneller en beter geïnformeerd te worden. Met de nieuwste technologische ontwikkelingen willen zij op dat moment relevante informatie kunnen benaderen. Die slag zijn we aan het maken onder andere door het ontwikkelen van dashboards en vernieuwde infrastructuur. Dat betekent een behoorlijke rolverandering. We veranderen van ‘pure rapporteurs’ in ‘data analisten’ en slaan daarnaast nog meer dan ooit de brug tussen wet- en regelgeving, klantwensen en IT.

Het vakgebied wordt daarmee breder. Dataverzameling, -kwaliteit, -beheer, robotisering en visualisatie zijn onderwerpen die nu op ons bordje liggen. En juist in deze transitiefase leunt men erg op onze kennis. Verwacht dat we proactief met gebruikers aan de slag gaan om hun wensen handen en voeten te geven en te vertalen naar werkbare oplossingen. Een geweldige uitdaging!

Ben jij als finance professional communicatief sterk en heb je de ambitie om je verder als finance expert te ontwikkelen in een digitaliserende omgeving, dan kom ik graag met je in contact.

Lees meer over de rol van Medewerker Reporting Vermogensbeheer

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 25-9-2018
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Controlcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956